La quarta edició del cicle de conferències lúdiques acompanyades de tastos de productes locales ‘Tríada Mediterrània. Pa, oli i vi a l’Eivissa antiga’ arriba en un únic dia, el 7 de juny, dedicada a la necròpolis del Puig des Molins com a jaciment arqueològic integrant de la declaració d’Eivissa Patrimoni Mundial, ha informat el Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (MAEF) en un comunicat de premsa.
Les conferenciants convidades són les professores Mireia López-Beltrán, de la Universitat de València, i Meritxell Ferrer, de la Universitat Pompeu Fabra, que oferiran una xerrada titulada ‘Els aliments en els rituals funeraris del Puig des Molins’.
“Es tracta d’una oportunitat única per endinsar-nos en el coneixement que des de l’Arqueologia i la Història tenim actualment sobre la participació dels aliments en les pràctiques funeràries, com ara àpats i ofrenes, dels nostres avantpassats en època feniciopúnica”, han destacat les citades fonts.
Com és habitual en aquest cicle, la xerrada es combinarà amb els tastos de productors locals de pa, oli i vi “per fer de la vetllada una experiència gastronòmica i cultural única”, al temps que es reivindica “la importància dels cultius tradicionals i la conservació de la gastronomia illenca, arrelada al territori des de temps tan antics”, han afegit.
“Aquesta quarta edició de la Triada Mediterrània és molt especial per la celebració dels 25 anys de la declaració d’Eivissa com a Patrimoni Mundial per la UNESCO. Gràcies a aquesta iniciativa el públic podrà combinar història i gastronomia i aprendre sobre el nostre passat des de diferents perspectives a la necròpolis de Puig des Molins, un dels quatre indrets Patrimoni de la Humanitat d’Eivissa”, ha afirmat la regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa, Laura Planells.
Per la seva part, la directora general de Cultura del Govern, Ricarda Vicens ha incidit en la importància de sentir-se orgullosos del patrimoni propi. “En l’àmbit cultural és imprescindible no perdre de vista d’on venim; les nostres senyes d’identitat són les que ens fan únics i són un reclam per als nostres visitants. L’autenticitat d’un poble resideix en la història de la seva agricultura i de la seva alimentació. El vi, el pa i l’oli amb el pas dels segles han tingut un paper central en la
dieta i gastronomia d’Eivissa”, ha destacat.
L’entrada a aquesta nova edició del cicle ‘Tríada Mediterrània. Pa, oli i vi a l’Eivissa antiga’ és gratuïta amb reserva prèvia a través de la plataforma de reserva d’entrades de l’Ajuntament d’Eivissa. L’enllaç per inscriure’s estarà disponible a partir del 3 de juny a les 9 hores.